Üniversite
YABANCI ÖĞRENCİLER TÜRKÇE’Yİ SANAL GERÇEKLİK İLE ÖĞRENİYOR
Yayınlandı
1 sene önceon

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (SADEM) yabancı öğrenciler, Türkçe derslerini sanal boyutta yaşayarak öğreniyorlar. Türkçe eğitim konusunda sanal gerçeklik gözlükleri ile Türkiye’de ilk olan uygulama hakkında bilgi veren SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık, “Öğrencilerimiz sanki gerçek hayatta sokakta geziyorlarmış gibi gözlüklerini takarak hem Türkçeyi öğreniyorlar hem de sosyalleşiyorlar” dedi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (SADEM) yabancı öğrenciler, Türkçe derslerini sanal boyutta yaşayarak öğreniyorlar.
Türkçe eğitim konusunda sanal gerçeklik gözlükleri ile Türkiye’de ilk olan uygulama hakkında bilgi veren SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık, “Öğrencilerimiz sanki gerçek hayatta sokakta geziyorlarmış gibi gözlüklerini takarak hem Türkçeyi öğreniyorlar hem de sosyalleşiyorlar” dedi.
SADEM’de yabancı öğrenciler, Türkçe eğitimlerini sanal gerçeklik simülasyonu sayesinde, sosyal ortamda etkileşim sağlayarak gerçekleştiriyorlar. Yabancı ülkelerden ülkemize gelen öğrenciler sanal gerçeklik gözlükleriyle Türkçe konuşmayı daha çabuk ve kolay bir şekilde sanal ortamda yaşayarak öğreniyorlar. SUBÜ olarak 72 ülkeden bin 700 öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını belirten SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık, öğrencileri öncelikle kendi alanlarında yetiştirdiklerini sonrasında ise Türk kültürünü öğrettiklerini aktardı. Sarıbıyık, üniversite olarak güncel teknolojiyi takip ettiklerini ve bunlardan birinin de sanal gerçeklik gözlükleriyle verilen eğitim olduğunu altını çizdi. Sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla Türkçe eğitiminin Türkiye’de ilk olarak SUBÜ’de verildiğinin altını çizen SADEM Müdürü ve Öğretim Görevlisi Canan Beşli, öğrencilerin sosyal ortamdaki kafe, market, çarşı ve hastane gibi ortamlara girerek burada Türkçe pratik yapabildiklerine değindi.

72 ülkeden bin 700 öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz
72 ayrı ülkeden bin 700 öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını dile getiren SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak 72 ülkeden bin 700 öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinden; Afrika’dan, Avrupa’dan ve gönül coğrafyamızda yer alan birçok ülkeden öğrencilerimiz var. Biz bu öğrencilerimizi, öncelikli olarak üniversitemizde kendi alanlarında iyi yetişmelerini sağlıyor ve bu sayede kendi ülkelerine alanlarında yetişmiş insanlar olarak gidiyorlar. Aynı zamanda Türk kültürünü öğrendikleri için de kültür elçisi olarak ta ülkelerinde, ülkemizi temsil etmiş oluyorlar” dedi.
Öğrencilerin sanal gerçeklik gözlükleriyle Türkçeyi daha hızlı ve pratik şekilde öğrendiklerini belirten Rektör Sarıbıyık, “Dil eğitimini 17 araştırma merkezimizden biri olan dil eğitim araştırma merkezimizde gerçekleştiriyoruz. Güncel teknolojiyi yakından takip ederek aslında dil eğitimini gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de sanal gerçeklik gözlükleri ile dil eğitimi. Öğrencilerimiz sanki gerçek hayatta sokakta geziyorlarmış gibi gözlüklerini takarak hem Türkçe’yi öğreniyorlar hem de sosyalleşiyorlar. Sanki bir market, kafedeymiş gibi gerçek uygulamaları yerinde görüyorlar” diye konuştu.

Bu uygulama Türkiye’de ilk defa uygulanmaktadır
Sanal gerçeklik gözlükleriyle Türkçe eğitiminin Türkiye’de ilk defa SUBÜ’de verildiğini aktaran SADEM Müdürü ve Öğretim Görevlisi Canan Beşli, “Sanal gerçeklik ile eğitim dünyada ve ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Bu eğitim ile zaman ve materyallerden tasarruf ederek eğlenceli bir şekilde öğrencileri motive ederek öğretmek mümkün. Üniversitemiz, Sakarya Dil Eğitim Merkezinde (SADEM) sanal gerçeklik ile Türkçe öğretimi, Türkiye’de ilk defa uygulanmaktadır. Bu uygulama ile öğrencilerimiz gözlüklerini takarak sosyal ortamda etkileşimi sağlayan kafe, market, çarşı, hastane gibi ortamlara girerek burada Türkçe pratik yapabilmektedirler. Bu gözlükleri kullanabilmek için ayrı bir yazılım da hazırlandı” şeklinde konuştu.
Sanal gerçeklik gözlüklerini takan öğrencilerin sosyal ortamda kendilerini daha rahat hissettiklerini ve bu sayede bu alandaki becerilerini daha hızlı bir şekilde geliştirdiklerinin altını çizen Beşli, “Sanal gerçeklik gözlükleri ile gerçekleştirilen Türkçe öğretimi; özellikle dinleme ve konuşma dil becerilerine hitap etmektedir. Bu sayede öğrenciler, sosyal ortamlara girerek kendilerini çok daha rahat hissetmekte ve bu alanda ki becerilerini geliştirebilmektedirler. SADEM’de oluşturduğumuz dil öğretim laboratuvarı ile öğrencilerimiz küçük gruplar halinde gözlüklerini takarak hem Türkçe’yi öğreniyorlar hem de aynı zamanda Türk kültürünü tanıma fırsatı elde ediyorlar. Dil öğretimini profesyonel bir anlayış ile gerçekleştirmeyi hedefleyen SADEM, teknolojik gelişmelerin hızını takip ederek, öğrencilerine en iyi imkanlar ile dil öğrenme fırsatları sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Sanal gerçeklik gözlüğüyle Türkçe öğreniyorum
SADEM’de eğitim alan Suriyeli Ammar Almola Ali Alaaf, “Benim adım Ammar, Suriyeliyim. 20 yaşındayım, Sakarya’da yaşıyor ve burada üniversite okuyorum. Bu merkezde Türkçe öğreniyorum” derken, Haiti’den ülkeye gelerek merkezde Türkçe öğrenen Rochelin Jonathan ise, “Benim adım Jonathan. Sakarya’da öğrenciyim, 20 yaşındayım. Sanal gerçeklik gözlüğüyle Türkçe öğreniyorum” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de üniversite okumak için detaylı bilgiyi https://turkpermit.com.tr/ adresine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

DÖVİZ KURU ETKİLEDİ ! YURTDIŞIDA EĞİTİM HAYAL Mİ OLDU ?

YABANCI UYRUKLU AİLELERİN KAVGASINDA SINIRDIŞI KARARI

EN ÇOK VATANDAŞLIK İÇİN KONUT SATIŞI YAPILIYOR ! TALEP EN FAZLA BAKIN NERESİ ?

TRABZON’DA ÜLKEYE YASADIŞI GİRİŞ YAPAN YABANCILAR YAKALANDI

Türk Konseyi 8. Zirvesi Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda Toplandı
KIRKLARELİ’NDE YABANCI UYRUKLU İŞÇİ ÇATIDAN DÜŞEREK HAYATINI KAYBETTİ

PROVAKATİF PAYLAŞIMDA BULUNAN YABANCILAR İÇİN İŞLEM BAŞLATILDI

TRABZON’DA SAHTE PCR TESTİ YAPAN YABANCILAR YAKALANDI

TURİZM GELİRİNDE 2022 YILINDA 30 MİLYAR DOLARI AŞMASI BEKLENİYOR

KOCAELİ’NDE YABANCI UYRUKLU KİŞİ FECİ KAZADA CAN VERDİ

“Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu” Yönetmelikte Değişiklik

Yabancı İşçi Çalıştıran Firmalara Bilgilendirme

Türkiye’de Yabancılara Yasaklı Meslekler

BU FORMU DOLDURMADAN TÜRKİYE’YE GİRİŞLER OLMAYACAK

İstanbul Valiliği’nden Düzensiz Göçle İlgili Açıklama

Yabancılar Türkiye’den emekli olabilir mi?

Özbekistan Cumhuriyeti’nden Yeşil Pasaport Hakkında Bilgilendirme

Ç-117 GİRİŞ YASAĞI” TAHDİT KODU NE DEMEK

Çalışma İzni Alırken Kriterlere Tabi Tutulmayan Yabancılar

Vize Muafiyeti Sağlanan Umuma Mahsus Pasaport Hamili Ülke Listesi (79 Ülke)

ÖZBEKİSTAN VATANDAŞLARI KIRMIZI PASAPORT NASIL ALIR ?

SÜRESİ BİTEN VEYA BİTECEK OLAN AZERBAYCAN PASAPORTLARI UZATILIYOR…

YABANCILARIN TÜRKİYE’DE ÜNİVERSİTE OKUMALARI

SONRADAN TÜRK VATANDAŞI OLANLARIN ASKERLİK YAPMASI

TÜRK SOYLU KİME DENİR ? TÜRK SOYLU OLMANIN AVANTAJLARI NELERDİR ?

YABANCI UYRUKLU KİŞİLERE TÜRKİYE’DE MİRAS KALIR MI?

HAYMATLOS (VATANSIZ) KİMLERE DENİR ?

Ç-117 GİRİŞ YASAĞI” TAHDİT KODU NE DEMEK

Ç-136 TAHDİT KODU” NEDİR ?

Ç-135 TAHDİT KODU” NEDİR ?
Arşiv
- Şubat 2022 (3)
- Kasım 2021 (5)
- Ekim 2021 (15)
- Eylül 2021 (5)
- Ağustos 2021 (42)
- Temmuz 2021 (28)
- Haziran 2021 (53)
- Mayıs 2021 (50)
- Nisan 2021 (41)
- Mart 2021 (27)
- Şubat 2021 (3)
- Ekim 2019 (3)
- Eylül 2019 (2)
- Ağustos 2019 (16)
- Temmuz 2019 (45)